Tänään oli kuuma päivä ja siksi halusimme valmistaa jotakin raikasta lounaalle. Löysin Koti ja keittiö -lehden viimeisimmästä numerosta kurkku-minttu-gazpachon reseptin, jota päätin testata hieman soveltaen. Gazpacho toimi alkuruokana ja pääruoaksi valmistimme halloumsalaattia. Jälkiruokana toimi kaupan pakastealtaasta ostamani Ingmanin Creamy Wienin sacher -jäätelö, jonka makuna oli siis sacherkakku.
Raikas gazpacho:
noin 4 annosta
1 kurkku pestynä ja pilkottuna
1 vihreä paprika pestynä ja viipaloituna, siemenet ja kanta poistettuna
3 keltaista kypsää tomaattia
1 iso tai 2 pientä valkosipulin kynttä hienonnettuna
0,5 punttia tuoretta minttua
0,5 punttia tuoretta korianteria
2 paahtoleipäviipaletta pieniksi paloiksi leikattuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa maun mukaan
3 dl kylmää kivennäisvettä
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Tarjoile kylmänä.
Pääruoaksi halloumsalaattia, nam!
Halloumsalaattiin tuli seuraavat raaka-aineet:
halloumjuustoa kuumalla pannulla öljyssä paistettuna
Tommies pelle -tomaatteja
punaista paprikaa
kreikkalaisia kivellisiä oliiveja
kurkkua
marinoituja valkosipuleita
balsamico-kastiketta
Jälkiruokana sacherjäätelöä. Kyseinen jäätelö ei ollut mielestäni erityisen makuista, lähinnä se maistui tavalliselle suklaajäätelölle, jossa oli aprikoosihilloa seassa.
Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti