torstai 24. heinäkuuta 2014

Jääkahvi!

Erityisesti helteellä maistuvia asioita ovat mielestäni tuoreet ja raikkaat (jääkaappikylmät) hedelmät, marjat ja melonit. Juotavaksi suosin yleensä kylmää sitruunavettä tai kivennäisvettä. Yksi parhaista kesäjuomista on kuitenkin jääkahvi! Siitä voi muokata mieleisensä makuisen säännöstelemällä ainesosien suhteita. Valmistamaani jääkahviin tulee normaalia tai kofeiinitonta keitettyä kahvia, fariinisokeria, vaniljasokeria ja maitoa.

Jääkahvi

noin kahdeksan kuppia keitettyä kahvia
1-3 rkl fariinisokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
3 - 5 dl maitoa (oman maun mukaan)

Sekoita kuuma kahvi sokereiden kanssa kunnes ne liukenevat kahviin. Lisää maito, sekoita ja pistä seos jääkaappiin kylmenemään. Kun jääkahvi on kylmennyt lisää siihen jääpaloja ja tarjoile heti. Jääkahvista saa myös hieman eri makuisen lisäämällä kahvipurujen sekaan noin 1 rkl kardemummaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti