keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Falafelien tekoa

Tänään ruoaksi valmistettiin falafel-pyöryköitä tomaatti-chili -kastikkeella ja tsatsikilla sekä vihreäsalaattia ja eilistä perunasalaattia. Kyllä tuli hyvää ja falafelit olivat mukavan rapsakoita pinnalta. Ensin valmistettiin falafel-massa, johon sisältyi kikherneitä, kuullotettua sipulia, valkosipulia, cayenne- ja mustapippuria, juustokuminaa, suolaa, grahamjauhoja, sitruunan mehua, tahinia ja tuoretta korianteria.



Massasta pyöriteltiin sopivan kokoisia palleroita...



...jotka lopuksi vielä pyöräytettiin grahamjauhoissa.


Falafelit paistettiin valurautapannussa rypsiöljyssä kauniin kullanruskeiksi.



Tomaatti-chili -kastikkeeseen käytin tomaattisosetta, chilikastiketta, tuoreita tomaatteja, curryä, mustapippuria (olisin käyttänyt myös valkosipulia ja tuoretta korianteria, mutta ne loppuivat), sekä suurustin sitä hieman maizenalla.


Kannattaa kokeilla itse falafelien tekoa, sillä se on helppoa ja maku on varmasti parempi kuin valmiina ostetuissa! Itse olen hulluna korianteriin (jonka maku jakaa mielipiteitä), mutta jos joku ei siitä välitä, voi korianterin jättää falafeleista kokonaan pois.

Rentouttavaa keskiviikkoiltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti