tiistai 17. kesäkuuta 2014

Herkulliset korvapuustit viileiden kesäiltojen iloksi

Tässä olisi takuuvarmasti maistuvan korvapuustin resepti! Olen leiponut tällä useamman kerran ja joka kerta on tullut hyvää :) Tärkeää on kuitenkin se, että käytät juuri näitä raaka-aineita, eikä esimerkiksi voita korvata leivontamargariinilla. Kerran kokeilin puustien tekoa leivonta-margariinilla ja huomasin, että maku jäi kyllä hyvin puutteelliseksi (enpä ole sen jälkeen kyseistä tuotetta ostanutkaan). Olen päätynyt siihen, että jos kerta herkkuja ryhtyy leipomaan, tulee ne tehdä maistuvista raaka-aineista, ei kevyt-tuotteista. Jos kalorit huolestuttavat, niin silloin herkkujen syöntiä tulisi harrastaa vain harvemmin, pienempinä annoksina.

Korvapuustit:

14 dl vehnäjauhoja
50 g tuorehiivaa TAI 2 pss kuivahiivaa
5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1-2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
150 g voita

Täyte:
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 rkl kanelia
vaniljasokeria

Valmistus:

1. Jos käytät tuorehiivaa: liuota hiiva kädenlämpöiseen (max. 37 C) maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähitellen. 
Jos käytät kuivahiivaa: sekoita kädenlämpöistä hieman lämpöisemmän (42 C) maidon joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauho-kuivahiivaseos taikinaan vähitellen

Pehmitä voi esimerkiksi mikrossa ja lisää se lopuksi taikinaan. Alusta (= vaivaa) taikinaa noin 10 min, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Näin siihen muodostuu riittävästi sitkoa. Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kolmeen osaan. Kauli osat noin 30 x 40 cm suuruisiksi levyiksi. Sekoita täyte ja levitä se levyjen päälle. 

3. Kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullat terävällä veitsellä kahdeksaan osaan, noin 5 cm:n paloiksi. Leikkaa palaan kaksi viiltoa lähes pohjaan saakka. Taivuta pullan osiot limittäin pellille niin, että leikkauspinnat tulevat näkyviin. Kohota puustit hyvin liinan alle peitettynä.

4. Voitele puustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 min.

5. Nauti puustit esimerkiksi kylmän maitolasillisen kanssa!









1 kommentti: