tiistai 11. marraskuuta 2014

Pieni ihmeemme

Syyskuun lopulla synnytin esikoisemme, suloisen tyttövauvan. Synnytys oli melko vaikea, mutta rakkaan lapsen saaminen omaan syliin vei ikävät tunnit mielestä. Kotiuduimme sairaalasta kolmen päivän kuluttua synnytyksestä ja pääsimme vihdoin nauttimaan pienokaisesta tutussa ympäristössä. Alussa arkea hankaloitti sektion jäljiltä oleva haava, mutta se on ollut koko ajan paranemaan päin. Kovin raskaita kotitaloustöitä tai painavien asioiden, kuten kauppakassien nostelua en ole saanut vähään aikaan tehdä. Maksimipaino, jonka olen saanut nostaa on oman vauvan paino. Imetys on sujunut erittäin hyvin, mistä olen kiitollinen. Se ei välttämättä ole aina niin itsestään selvää ja helppoa.


Olemme käyttäneet vauvallamme kestovaippoja. Ne ovat osoittautuneet oikein toimiviksi ja helpoiksi. Pesemme kestoja vähintään joka toinen päivä, Harvemminkin voisi, mutta silloin niitä täytyisi hankkia enemmän. Arkea on ollut helpottamassa trikoinen kantoliina, jossa pikkuisemme viihtyy päivänokosilla. Samalla saan itse touhuttua omia askareitani, mielettömän kätevää!


Tyttäremme nimiäisiä tarjottavina oli mansikkatäytekakkua kahvin kera, suppilovahveropiirasta, itse tehtyjä kaurakeksejä, pullaa, hedelmälautanen, cocktailpiirakoita ja munavoita, ruisleipiä erilaisilla täytteillä, popcornia, makeisia, viccyä ja mehua. Sukulaiset täyttivät asuntomme lähes kokonaan. Pienimmille sukulaislapsille olimme kehitelleet pientä ohjelmaa. Pidimme vieraille puheen tyttäremme kunniaksi ja esittelimme "kummit". Nimenjulistuksen jälkeen vieraat saivat esitellä mukanaan tuomansa asian tai esineen, joka laitettiin niin sanottuun "aikakapseliin" Kapselin tarkoituksena on olla tyttärellemme mukava muisto nimiäisistä sekä mukana olleista vieraista. Laitamme kapseliin myös pitämämme puheen ja pari rekvisiittaa juhlista (kuten servettejä ja kakkuun laitettavat nimikynttilät). Annamme aikakapselin tyttärellemme vasta hänen täytettyään 18 vuotta :)

Kohta alkaakin pieni rumba, sillä muutamme joulukuun alussa toiseen asuntoon! Olemme tästä hyvin innoissamme, sillä olemme haaveilleet uudesta asuinympäristöstä jo pitkään. Uudesta asunnosta myöhemmin lisää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti