torstai 19. joulukuuta 2013

Lanttulaatikko

Hyvää torstaiaamua kaikille!

Alla Kodin Kuvalehden Joulu-numeron lanttulaatikon reseptin, jota aion testata tänä jouluna. Muista myös lukea kirjaamani perunalaatikon resepti täältä :)

Lanttulaatikko

1 1/2 kg lanttuja
1/2 dl korppujauhoja
3 dl kermaa
1/4 - 1/2 muskottipähkinää
1 - 3 tl suolaa
3 - 4 rkl siirappia
(2 rkl sitruunamehua)
3 munaa
Pinnalle
korppujauhoja
voita

Kuori ja paloittele lantut. Keitä pehmeiksi. Valuta ja soseuta. Turvota korppujauhoja kermassa 10 minuuttia. Sekoita seos tasaiseksi. Sekoita kaikki aineet jäähtyneeseen lanttuseokseen. Kaada ruoka voideltuun, 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Täytä vuoka puolilleen. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele lusikalla koristesyvennyksiä pintaan ja lisää muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla 1 1/2 - 2 tuntia.

Niin lanttu- kuin perunalaatikonkin kohdalla, aion lisätä makeutusta hyvin varovasti. Liiallinen makeus ei mielestäni sovi laatikoihin (usein esimerkiksi kaupan valmislaatikoissa on käytetty ällöttävän paljon makeutusta). Teen laatikot gluteenittomina, joten käytän lanttulaatikossa gluteenittomia korppujauhoja.

Kuva: Yhteishyvä

Teen viikonloppuna laatikot jo täysin valmiiksi ja aattona kuljetan ne vanhempieni luo, missä enää ainoastaan lämmitän ne uunissa. Toivottavasti aikaa riittäisi muuhunkin, nimittäin löysin ihanan ruisleipä-reseptin Kanelia ja kardemummaa -blogista, jota haluaisin päästä testaamaan. Löydät reseptin täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti